Beter Slapen Bolsward

Chocolade cupcakes

Recept Chocolade cup cakes (gluten- en lactosevrij)

Dit heb je nodig:

🌹 125 g amandelmeel
🌹 250 g dadels zonder pit
🌹4 eieren
🌹50 g kokosolie (gesmolten)
🌹3 eetlepels cacao crisps
🌹2 tl Ceylon kaneel
🌹½ - 1 tl vanille poeder
🌹beetje zeezout
🌹1tl bakingsoda

Zo maak je het:
🌹De oven voorverwarmen op 165 graden.

🌹De kokosolie au bain-marie smelten en laten afkoelen tot kamertemperatuur.

🌹Doe het amandelmeel met de dadels, kaneel en de cacao crisps in een keukenmachine en meng tot een grof mengsel. Voeg daarna de eieren en de kokosolie erbij. Doe er wat zeezout naar smaak bij en als !laatste! de bakingsoda. De bakingsoda is nodig voor het rijzen en is al na 10 minuten uitgewerkt.

🌹Giet het mengsel in cup cake vormpjes, ik heb siliconen rozenvormpjes gebruikt voor 6 grote roosjes, ik kon er 12 maken. Ongeveer een kwartier tot 20 minuten in de oven. Even testen met een saté prikker. In een cakeblik is de oventijd ongeveer 30 minuten.

Lees meer »