Aan je vitaliteit werken als je lekker op vakantie bent?

Gepubliceerd op 10 april 2024 om 16:55

Aan je vitaliteit werken als je lekker op vakantie bent? Kan dat? Ja toch?

Ik had het, tijdens ons laatste etentje, hierover met mijn vriendinnen. Die zien dit als een behoorlijke uitdaging. Het is vaak veel te warm om te sporten. En past al die sportkleding, inclusief sportschoenen wel in je koffer? Al die restaurants, de wijntjes, en alleen maar wit stokbrood. En dan de buitenlandse supermarkten, een drama vonden ze, veel te groot, met veel te veel heerlijke dingen. Oei, maar is het echt allemaal zo lastig? Hoe doe ik dit als leefstijl coach vroegen ze? Lees mijn ervaringen afgelopen zomer op de camping in Frankrijk.

                                        

Goede voorbereiding is het halve werk

Wij gingen twee weken in een stacaravan kamperen op een Franse camping. De auto lekker volgeladen, met skibox, dus extra bagageruimte. Ik ben van de voorbereiding, ik neem altijd een aantal scherpe messen mee (die van de camping zijn altijd bot) en een staafmixer. Hiermee kan ik of heerlijke verse soepjes maken, of smoothies. Lekker veel groentes in de soep, even mixen en zelfs de kinderen vinden de soep heerlijk. En heerlijke salades maak je in een handomdraai, dank je wel scherpe messen 😊

Ook neem ik mijn eigen gemaakte muesli mee. Een pot vol, heerlijk als ontbijt met yoghurt en lekker vers fruit. Ik wissel dit ontbijt vaak af met een gebakken eitje met veel gesneden groente. Deze ontbijtjes zitten vol vezels, erg goed voor je darmen. En dat is fijn, want naar de wc in een campingtoiletgebouw is niet echt bevorderlijk voor je stoelgang. Voorbereiding is dus het halve werk!

 

Iedere dag zelf gaan koken?

Welnee, je moet ook lekker genieten. Een dagje pizza is echt geen probleem, of heerlijk eten in een restaurant, ik houd ervan hoor! Balans is hier het sleutelwoord. We gingen vaak lunchen i.p.v. dineren. Het is een stuk rustiger in het restaurant en de kinderen kunnen lekker (op straat) spelen. Je hebt vaak dezelfde gerechten als s avonds. Het voordeel is dat je wat minder veel eet, en s avonds niet met een volle maag zit.

 

En de wijntjes dan?

Ja die horen er ook bij, geniet er lekker van. Overigens slaap je er niet beter van, het is zelfs zo dat alcohol je s nachts wakker kan houden. Zelf drink ik na elk glas wijn een glas water, dan drink ik sowieso wat minder. Vraag om een kan water in een restaurant, is meestal ook nog gratis. In wijn zitten wel veel suikers, en van twee weken lang veel wijntjes kom je toch wel aan! Bewegen dan maar.              

                            

En dan bewegen

Wat ik zelf deed was veel wandelen, minstens 10.000 stappen per dag. Lekker vroeg in de ochtend, heerlijk rustig :-) Dit beviel me goed en gaf mij ook even een me- time. Bewegen kan op veel manieren, met wandelen gaat het wel erg makkelijk, lekker slenteren door dorpjes. Door de natuur is ook heerlijk, kom je lekker tot rust.

Op de meeste campings heb je zwembaden, baantjes trekken is ook een gezonde vorm van beweging. Als je s ochtends vroeg gaat is het meestal nog lekker rustig. Bij ons op de camping werd ook aqua fitness gegeven, je moet ervan houden, maar beweging is het zeker. Ook zo’n lekkere campingsport is badminton, en ook nog gezellig. En met de buren een potje badmintonnen levert vaak leuke contacten op. Dus al met al moet bewegen wel lukken op de camping, voor elk wat wils.

Ik wens je een hele mooie vakantie toe!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.